مقالات

انواع عدس و خواص آن ها

انواع عدس و خواص آن ها

با معرفی انواع عدس و خواص آن ها در خدمت شما هستیم. می دانید که عدس یکی از دانه های خانواده حبوبات می باشد که به دلیل خواص فوق العاده بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. عدس سرشار از آهن، پروتئین،اسیدهای آمینه و مواد مغذی می باشد و به دلیل اینکه هضم آن اسان است یک غذای سبک محسوب می شود. همگی با غذای محبوب عدسی اشنایی دارید که برای جذب آهن در برنامه غذایی تمامی افراد مشاهده می شود. عدس یکی از پرمصرف ترین حبوبات محسوب می شود که دارای انواع گوناگونی است و برای پختن انواع غذاها استفاده می شود. برای حل بیماری های کم خونی، دیابت، بیماری های پوستی، کمبود وزن و … می بایست عدس را در برنامه غذایی خود داشته باشید.

در این مقاله می خواهیم به صورت مختصر در مورد انواع عدس و خواص آن ها به بحث و بررسی بپردازیم. در صورتی که قصد خرید عدس را دارید و می خواهید با مناسب ترین قیمت و بالاترین کیفیت آن را تهیه کنید می توانید به مجموعه کیمیا بینز مراجعه کرده و محصول مورد نظر خود را سفارش دهید.

انواع عدس و خواص آن ها

انواع عدس و خواص آن ها

انواع عدس و خواص آن ها

عدس زرد

در تمامی خانه ها عدس زرد دیده می شود. هنگامی که پوست خارجی عدس سبز کنده شود رنگ داخلی آن زرد نمایان می شود. بنابراین با جدا کردن پوست عدس آن را عدس زرد می نامند. این عدس در انواع سوپ ها و غذاها استفاده می شود و به دلیل طعم شیرینی که دارد مورد استقبال بسیاری از ذائقه ها است. اگر می خواهید یک سوپ با ظاهر روشن تری داشته باشید می توانید از عدس زرد استفاده کنید.

عدس قهوه ای

دومین نوع از انواع عدس، عدس قهوه ای می باشد که در واقع همان عدس قرمز است اما پوست آن جدا نشده است. این نوع عدس در ایران بسیار کم کشت می شود و به همین دلیل بازار واردات پررونقی دارد. زمان پخت این نوع عدس کوتاه تر است و گاها به صورت پوست کنده و یا همان عدس قرمز مصرف می شود.

عدس قرمز

در بخش پیشین اشاره شد که عدس قرمز همان عدس قهوه ای است که پوست آن کنده شده است. رنگ آن نارنجی می باشد و بعد از پخت ممکن است شکل خود را حفظ نکند. علاوه بر این، پس از پخت، نسبت به نوع خام خود روشن تر می شود. تلخی آن بسیار کمتر از نوع با پوست آن است و یا حتی طعم شیرینی دارد و برای تهیه سوپ و … از آن استفاده می شود. عدس قرمز  به دلیل کنده شدن پوست آن نمی تواند جوانه بزند.  در بازار  در دونوع کامل و لپه شده وجود دارد

عدس سیاه

کوچکترین عدس را می توان عدس سیاه نامید چرا که دانه های آن بسیار ریز است. این نوع عدس که یکی از انواع عدس محسوب می شود در ایران بهاباد و آسفیچ رشد می کند. با این حال در ایران بسیار کم کشت می شود و در صورت نیاز باید وارد شود. عدس سیاه قبل از پخت رنگی تیره و براق دارد و پس از پخت به سبز پررنگ مایل می شود.

انواع عدس و خواص آن ها

انواع عدس و خواص آن ها

خواص انواع عدس

افزایش سوخت و ساز: عدس دارای ویتامین و کربوهیدرات می باشد و به همین دلیل سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد و در نتیجه به چربی سوزی کمک می کند. این نوع از حبوبات می تواند از دیابت جلوگیری کند و کلسترول خون را کاهش دهد.

هضم سریع: عدس به دلیل داشتن مقدار مناسب فیبر، سطح کارایی دستگاه گوارش را بهبود می بخشد. با فیبر موجود در عدس دفع کننده  مواد زائد در بدن است و همچنین با استفاده از  نرم کردن غذاها ،حرکت غذا را در روده ها تسهیل می کند. این خاصیت عدس از یبوست جلوگیری می کند.

درمان کم خونی: عدس سرشار از آهن است. بدن نیز نیاز به آهن دارد تا گلبول های قرمز خون را تامین کند. بنابراین با خوردن عدس می توانید از کم خونی جلوگیری کنید. به ویژه زنان باردار برای حفظ سلامتی می بایست عدس را در برنامه غذایی خود داشته باشند.

پیشگیری از بیماری های پوستی: آنتی اکسیدان های موجود در عدس برای جلوگیری از رادیکال های آزاد که می توانند به سلول های پوست آسیب برسانند، مناسب هستند. مصرف روزانه عدس از ایجاد مشکلات و چین و چروک پوست جلوگیری می کند.

کاهش وزن: برنامه غذایی ورزشکاران را اگر مشاهده کنید حتما نام عدسی را دیده اید. عدس حاوی کربوهیدرات دیر هضم می باشد و این موضوع باعث ایجاد سیری کاذب می شود. به همین دلیل عدس یک گزینه مناسب برای کاهش وزن محسوب می شود.

خرید انواع عدس

در بخش های پیشین در مورد انواع عدس و خواص آن ها به طور مختصر پرداختیم. در صورتی که قصد خرید عدس به صورت فله، عمده و یا کیلویی را دارید می توانید به شرکت بازرگانی کیمیا بینز مراجعه کنید و محصول مورد نظر را با مناسب ترین قیمت خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *